Sastojci:
700 g mljevene junetine,
1 luk,
8 jaja,
200 g prezle,
200 g svježeg kremastog sira,
100 g mocarele,
1 kašičica bijelog luka u prahu,
so i
biber po želji.
Priprema:
- U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, bijelog luka u prahu, soli, bibera, prezle i jednog jajeta. Sve dobro promiješajte. Masu objedinite i ostavite jedan sat u frižideru.
- Papir za pečenje malo pouljite i stavite u kalup za pečenje mesne pite. Rasporedite meso po svim stranicama kalupa, a u sredini ostavite rupu koju ćete ispuniti kremastim sirom i mocarelom. Sredinom poredajte kuhana jaja jedno do drugog, podignite meso s jedne i druge strane pa urolajte.
- Zamotajte papir i pecite oko jedan sat na 200 stepeni. U posljednjih petnaestak mintua otvorite papir da rolat porumeni.