Sastojci:

100 g riže,

4 kašike šećera,

400 ml kokosovog mlijeka,

450 ml punomasnog kravljeg mlijeka,

1 kašičica sitno rendane korice narandže,

1 veći mango,

1 kašika soka od narandže.

 

Priprema:

 

  1. Rižu dobro operite hladnom vodom i stavite da se ocijedi. Potom je prebacite u šerpu s debelim dnom, sipajte obje vrste mlijeka, dodajte šećer i koricu narandže.

 

  1. Stavite da mlijeko proključa na najjačoj temperaturi pa smanjite i ostavite da se lagano krčka. S vremena na vrijeme promiješajte. Sklonite s ringle i ostavite da se hladi.

 

  1. Kad se sutlija ohladi, sipajte preko pire od manga, a dobit ćete ga tako što ćete izrezati mango na kriške, oguliti koru pa ga isjeckati na kocke. Stavite ih u dublju posudu, dodajte kašiku narandžinog soka i napravite pire uz pomoć štapnog miksera. Umjesto pirea, preko riže možete posuti kockice manga.