Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Evo kako napraviti šniclu od faširanog mesa

po Vasa kuharica 10/02/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 2 kriške starog hljeba, 2 jaja, 2 kuhana ispasirana krompira, 2 manje glavice crnog luka, so, biber, prezle po potrebi, brašno za valjanje šnicli, ulje za prženje.

Priprema:

1. Hljeb izmrvite i potopite u vodu ili mlijeko, tek toliko da se lijepo natopi ali da ne bude previše. Ostavite da hljeb upije tečnost.
2. Luk sitno isjeckati, krompir ispasirati i sve to ubaciti u smjesu s hljebom. Dodati meso, jaja, so, začine i umijesiti tijesto.
3. Rukama oblikujte pljeskavice i s obje strane valjajte u brašno. Pržite u dubokom ulju na srednjoj temperaturi da ne bi zagorjele.
4. Okrenite ih nekoliko puta u toku pečenja. Faširane šnicle vadite na salvetu da upije višak masnoće.

hljebJajameso

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh