Fantastična krempita: Mnogima omiljeni deseret

po admin

Ovaj kolač je veoma uksan i lako se pravi. Za njegovu pripremu nije vam potrebno nikakvo posebno umijeće, a budite sigurni da ćete ovom poslasticom oduševiti sve ukućane 

Sastojci za kore:

6 žumanaca

6 kašika šećera

3 kašike ulja

3 kašike mleka

6 kašika brašna

Fil:

6 bjelanaca

19 kašika šećera

4 kesice pudinga od vanile

1 l vode

I još

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mlijeka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom (dobit ćete dvije kore).

2. Dobro umutite bjelanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuhajte s preostalim šećerom, pa ukuhajte puding od vanile i miješajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena bjelanca uz lagano miješanje, sve dok se masa ne sjedini.

3. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i isjecite na kocke.

 

Preporučujemo