Ovaj kolač je veoma uksan i lako se pravi. Za njegovu pripremu nije vam potrebno nikakvo posebno umijeće, a budite sigurni da ćete ovom poslasticom oduševiti sve ukućane
Sastojci za kore:
6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
6 kašika brašna
Fil:
6 bjelanaca
19 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
I još
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mlijeka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom (dobit ćete dvije kore).
2. Dobro umutite bjelanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuhajte s preostalim šećerom, pa ukuhajte puding od vanile i miješajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena bjelanca uz lagano miješanje, sve dok se masa ne sjedini.
3. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i isjecite na kocke.