Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Faširana šnicla

po Vasa kuharica 12/09/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 2 kriške starog hljeba, 2 jaja, 2 kuhana ispasirana krompira, 2 manje glavice crnog luka, so, biber, prezle po potrebi, brašno za valjanje šnicli, ulje za prženje.

Priprema:

1. Hljeb izmrvite i potopite u vodu ili mlijeko, tek toliko da se lijepo natopi ali da ne bude previše. Ostavite da hljeb upije tečnost.
2. Luk sitno isjeckati, krompir ispasirati i sve to ubaciti u smjesu sa hljebom. Dodati meso, jaja, so, začine i umjesiti tijesto.
3. Rukama oblikujte pljeskavice i s obje strane valjajte u brašno. Pržite u dubokom ulju na srednjoj temperaturi da ne bi zagorjele.
4. Okrenite ih nekoliko puta u toku pečenja. Faširane šnicle vadite na salvetu da upije višak masnoće.

 

hljebJajameso

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh