Fileti bijele ribe s prasom

po Senan Dervisevic

Iako se njena vrijednost u današnjoj, savremenoj kuhinji često zanemaruje, prasa je pravi izvor ljekovitih svojstava. Krajnje je vrijeme da ovo povrće uvrstite na svoj svakodnevni meni. 

Sastojci:

600 g fileta bijele ribe

4 kašike limunovog soka

2 dl maslinovog ulja

300 g prase

manji koromač

5 dl ribljeg temeljca

so i biber

 kašika sušenog mediteranskog bilja

cherry paradajz

Priprema:

1. Filete bijele ribe pokapajte limunovim sokom, pospite mješavinom začina i kratko ispecite na maslinovom ulju.

2. U posudi na maslinovom ulju dinstajte kriške prase i komorača. Zalijevajte temeljcem, pa kad je povrće omekšalo, začinite ga solju i biberom.

3. Ribu i povrće stavite na tanjir te poslužite s paradajzima.