Fino, lagano, zdravo: Fantastične lazanje s povrćem

po Vasa Kuharica

Za sve ljubitelje lazanja kojima je dosadio standardni recept sa mesom. Idealan je za dana kada poželite unijeti malo vegetarijanske prehrane u svoj jelovnik.

Sastojci:

800 g tjestenine

tikvice

paprika

patlidžan

1 litra bešamel umaka (100 g maslaca, 100 g brašna, 1 l mlijeka)

120 g ribanog parmezana

Priprema:

  1. Za bešamel umak na maslacu popržite brašno pa dodajte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje kuhačom dok se ne rastope sve grudice i umak postane gladak. Začinite po želji.
  2. Pleh za pečenje pospite uljem pa stavite blanširane listove tijesta, zatim povrće koje ste prethodno ispekli na žaru ili sotirali, pa ga prelijte bešamelom, i tako u slojevima dok se ne potroše svi sastojci.
  3. Na kraju podlijte s bešamelom i pospite ribanim parmezanom.
  4. Pecite na 160 stepeni oko 25 minuta.

Preporučujemo