Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Fino, lagano, zdravo: Fantastične lazanje s povrćem

po Vasa Kuharica 24/01/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Za sve ljubitelje lazanja kojima je dosadio standardni recept sa mesom. Idealan je za dana kada poželite unijeti malo vegetarijanske prehrane u svoj jelovnik.

Sastojci:

800 g tjestenine

tikvice

paprika

patlidžan

1 litra bešamel umaka (100 g maslaca, 100 g brašna, 1 l mlijeka)

120 g ribanog parmezana

Priprema:

  1. Za bešamel umak na maslacu popržite brašno pa dodajte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje kuhačom dok se ne rastope sve grudice i umak postane gladak. Začinite po želji.
  2. Pleh za pečenje pospite uljem pa stavite blanširane listove tijesta, zatim povrće koje ste prethodno ispekli na žaru ili sotirali, pa ga prelijte bešamelom, i tako u slojevima dok se ne potroše svi sastojci.
  3. Na kraju podlijte s bešamelom i pospite ribanim parmezanom.
  4. Pecite na 160 stepeni oko 25 minuta.

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh