Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Fornetti sa špinatom

po Vasa kuharica 11/04/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

2 dl kiselog vrhnja,

2 kašike mlijeka,

pola kašičice soli,

pola kašičice bibera,

450 g špinata,

2 kašike gruyere sira,

2 kašike parmezana,

4 mlada luka,

1 jaje,

500 g lisnatog tijesta.

 

Priprema:

 

  1. Razvaljajte lisnato tijesto u oblik pravougaonika i podijelite ga tupim nožem na kockice. Kockice u svakom drugom redu izrezbarite nožem.

 

  1. Za fil izmiješajte vrhnje, mlijeko, so i biber. Umiješajte špinat, sireve i sjeckani luk. Na “čiste” kockice u sredinu stavite fil pa preko njega preklopite izrezbarenu stranu.

 

  1. Izrežite fornette, slažite u lim obložen papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

 

kiselo vrhnjemlijekoParmezanšpinat

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh