Francuska kuhinja: Napravite Kiš Loren

po Vasa kuharica

Sastojci:

200 g brašna,

3 kašike vode,

pola kašičice soli,

150 g maslaca,

malo prezli,

150 g suhog mesa,

350 g žutog sira,

4 jaja,

200 ml kiselog vrhnja,

sjeckani peršun,

kašičica začinske paprike.

Priprema:

1. Brašno pomiješati s vodom i maslacem, posoliti i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti tijesto da miruje sat pa ga potom rastanjiti, obložite njim dno i zidove kalupa za pečenje i posuti prezlama.
2. Suho meso i sir isjeći na kockice.
3. Vrhnje umutiti s jajima, dodati suho meso, sir, peršun i papriku pa sve dobro izmiješati.
4. Masu sipati preko tijesta i poravnati.
5. Peći 35–45 minuta na 210 stepeni. Poslužiti vruće.

Preporučujemo