Francuski dezert: Mousse od kafe i mascarponea s čokoladnom glazurom

po Vasa Kuharica

Pjenasti čokoladni dezert za čiju pripremu trebate izdvojiti samo nekoliko minuta, a oduševiti će i najzahtjevnija nepca

 

Sastojci:

125 g mascarpone

250 g vrhnje za šlag + 50(extra)

2 bjelanca

30 g šećer u prahu

4 listića želatine

5 g instant kafe

 

Priprema:

  1. Namočiti listiće želatine.
  2. Napraviti snijeg od bjelanaca i šećera.
  3. Izmiksati 250 g vrhnja za šlag, a ostatak (50ml) zagrijati i dodati instant kafu. Pomijješati s nabubrenom želatinom i dodati u prethodno razrađen mascarpone.
  4. Rashladiti do sobne temperature te dodati lagano mješavinu bjelanaca i šećera i na kraju šlag. Kalupirati i smrznuti po želji za mogućnost glaziranja.

Preporučujemo