Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Frangipane tart

po Vasa kuharica 18/08/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci za prhko tijesto:

 

120 g pšeničnog brašna,

50 g maslaca,

1 kašika hladne vode,

1 žumance,

prstohvat soli,

kašika šećera.

 

Fil:

 

kompot od kajsija,

1 jaje,

50 g maslaca,

50 g šećera,

60 g mljevenih badema,

ekstrakt vanilije.

 

Priprema:

 

  1. Uključite rernu na 180 stepeni. U zdjelu dodajte brašno i na kockice narezan hladan maslac.

 

  1. Pomiješajte ove sastojke tako da dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte žumance, šećer, so i zamijesite glatko tijesto.

 

  1. Tijesto ostavite 10 minuta u zamrzivaču ili 45 minuta u frižideru. Zatim ga razvaljajte na papiru za pečenje i prebacite u kalup za pečenje. Uutisnite ga tako da vam stranice budu visoke oko 2 cm. Tijesto izbodite viljuškom i stavite u rernu na 10 minuta.

 

  1. Za to vrijeme pripremite fil. Pjenasto umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje, ekstrakt vanilije i bademe.

 

  1. Na polupečeno tijesto dodajte fil od badema i na vrh posložite kajsije iz kompota ili svježe. Vratite u rernu i pecite još 30-tak minuta. Gotov tart ostavite da se ohladi.

 

 

brašnoJajakajsijeŠećer

Preporučujemo

Ukusno: Griz s medom

15/05/2022

Tropski zalogaji

13/05/2022

Cheesecake s limunom za desert

12/05/2022

Američka pita od jabuka za desert

12/05/2022

RECEPT: Muhalebija | KUHAJMO ZAJEDNO

11/05/2022

Čokoladna kokos torta

08/05/2022

Kolač od kafe

06/05/2022

Karamela mafini

05/05/2022

Bulgur s voćem i lješnicima

03/05/2022

Tufahija ukusna i slasna

03/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh