Fritatu na indijski način

po Vasa kuharica

Sastojci: 3 bjelanceta, 2 ljute papričice, prstohvat bibera i soli, prstohvat karija u prahu, 1 zelena paprika, 1 crni luk, korijander, 1 paradajz

Priprema:

1. U posudu izlijte 3 bjelanceta, a zatim dodajte dvije ljute zelene papričice, sitno isjeckane. Dodajte malo bibera i soli po svom ukusu potom dodajte malo karija u prahu te jednu  zelenu, baburastu papriku, sitno sjeckanu, kao i luk.
2. Poboljšajte  ukus uz  malo korijandera. Zatim bjelancima dodajte i jedan paradajz. Umutite bjelanca sa povrćem i začinima.
3. Zagrejte tavu i dodajte malo maslinovog ulja. Dodajte jaja i pecite ih nekoliko minta, dok se smjesa ne stegne, a onda je  presavijte na  pola i pecite još malo sa obje strane.

Preporučujemo