Sastojci:
170 g tijesta za lazanje (istrganog),
1 kašika maslinovog ulja,
450 g pečenih purećih prsa (istrganih na manje komade),
so, biber,
1 kašičica origana,
2 čehna bijelog luka,
šaka sjeckanog peršuna,
1 l pilećeg temeljca,
750 ml pasate,
šaka svježe sjeckanog bosiljka,
250 g ricotta sira,
šaka ribanog parmezana,
šaka sjeckane mozzarelle.
Priprema:
- U lonac stavite vodu, posolite je i u njoj skuhajte tijesto za lazanje po uputama na pakiranju. Ocijedite ga.
- U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u srednje velikoj tavi. Dodajte pureća prsa, so, biber i origano. Dinstajte oko 5 minuta. Dodajte bijeli luk i peršun te temeljac i paradajz. Pojačajte vatru i pustite da krčka.
- Bosiljak, ricottu, parmezan, so, i biber pomiješajte. Kad je supa gotova, stavite je u zdjelice, na vrh dodajte mješavinu od sira te sjeckanu mozzarellu i bosiljak i peršun po želji.