Sastojci:
Trećina šolje maslinovog ulja,
3 glavice luka,
1.100 g govedine,
2 kašičice soli,
2 kašičice ljute paprike,
1 kašičica origana,
1 vezica ruzmarina,
3 šolje vode,
1 kašika pšeničnog brašna,
4 kašike koncentrata paradajza.
Priprema:
1. Stavite u tavu s uljem četvrtine luka i pola kašičice soli pa dinstajte 3 do 4 minute. Dodajte kockice govedine, poslažite ih u jednom sloju, pospite s pola kašičice soli, paprikom, origanom i ubacite ruzmarin. Pokrijte tavu i ne miješajte. Nakon pola sata malo otkrijte tavu i promiješajte luk. Kuhajte tako još pola sata.
2. Kad se sokovi zgusnu, pripremite umak. Izlijte vodu u posudu i dodajte brašno. Stavite na laganu vatru i miješajte dok grudvice ne nestanu, a onda umiješajte pastu. Miješajte dok smjesa ne zakuha pa je ulijte u tavu s mesom i promiješajte. Zakuhajte, pokrijte i kuhajte 45-60 minuta dok meso ne omekša.