Goveđi gulaš u novom ruhu

po Vasa kuharica

Sastojci:

Trećina šolje maslinovog ulja,

3 glavice luka,

1.100 g govedine,

2 kašičice soli,

2 kašičice ljute paprike,

1 kašičica origana,

1 vezica ruzmarina,

3 šolje vode,

1 kašika pšeničnog brašna,

4 kašike koncentrata paradajza.

Priprema:

1. Stavite u tavu s uljem četvrtine luka i pola kašičice soli pa dinstajte 3 do 4 minute. Dodajte kockice govedine, poslažite ih u jednom sloju, pospite s pola kašičice soli, paprikom, origanom i ubacite ruzmarin. Pokrijte tavu i ne miješajte. Nakon pola sata malo otkrijte tavu i promiješajte luk. Kuhajte tako još pola sata.

2. Kad se sokovi zgusnu, pripremite umak. Izlijte vodu u posudu i dodajte brašno. Stavite na laganu vatru i miješajte dok grudvice ne nestanu, a onda umiješajte pastu. Miješajte dok smjesa ne zakuha pa je ulijte u tavu s mesom i promiješajte. Zakuhajte, pokrijte i kuhajte 45-60 minuta dok meso ne omekša.

Preporučujemo