Sastojci:
100 g mladog graška,
200 g šampinjona,
velika glavica luka,
2 čehna bijelog luka,
jedan paradajz,
pola kašičice kima,
pola kašičice čilija,
2 kašike ulja,
1 dl bijelog vina,
kašika svježeg peršuna.
Priprema:
- Grašak očistiti i skuhati u kipućoj vodi.
- Gljive oprati, očistiti i isjeći na polovine.
- Sitno isjeckani bijeli luk dinstati nekoliko sekundi na zagrijanom ulju. Zatim dodati na kockice isjeckani luk i pržiti dok ne omekša pa staviti kim i čili.
- Promiješati i dodati kriške paradajza, a zatim posoliti. Sipati bijelo vino i staviti šampinjone, promiješati i na umjerenoj temperaturi pržiti dok ne postanu meke i sočne. Dodati kuhani grašak, ponovo promiješati i dinstati oko pet minuta. Na kraju začiniti peršunom. Servirati toplo.