Sastojci:

100 g mladog graška,

200 g šampinjona,

velika glavica luka,

2 čehna bijelog luka,

jedan paradajz,

pola kašičice kima,

pola kašičice čilija,

2 kašike ulja,

1 dl bijelog vina,

kašika svježeg peršuna.

Priprema:

  1. Grašak očistiti i skuhati u kipućoj vodi.
  2. Gljive oprati, očistiti i isjeći na polovine.
  3. Sitno isjeckani bijeli luk dinstati nekoliko sekundi na zagrijanom ulju. Zatim dodati na kockice isjeckani luk i pržiti dok ne omekša pa staviti kim i čili.
  4. Promiješati i dodati kriške paradajza, a zatim posoliti. Sipati bijelo vino i staviti šampinjone, promiješati i na umjerenoj temperaturi pržiti dok ne postanu meke i sočne. Dodati kuhani grašak, ponovo promiješati i dinstati oko pet minuta. Na kraju začiniti peršunom. Servirati toplo.