Sastojci: 300 g gotovih tortellina (sir, suho meso ili gljive), maslinovo ulje, so, 1 čehno bijelog luka, 50 g maslaca, 200 g mozzarelle, 200 ml paradajza pasiranog s nekoliko listova bosiljka (može i pelati), 100 g emmenthalera ili gaude, malo parmezana.
Priprema:
1. Tortelline prokuhati 10-15 minuta u posoljenoj, zakuhaloj vodi, začinjenoj s malo maslinovog ulja i na polovine prerezanim bijelim lukom.
2. Tako prokuhane tortelline procijediti i premjestiti u maslacem namazanu vatrostalnu posudu.
3. Mozzarellu nasjeckati na kockice i rasporediti po tortellinima. U multipraktiku ispasirati pelate paradajza s listovima svježeg bosiljka te dobivenim umakom preliti tortelline s mozzarellom.
4. Sve posuti svježe naribanim emmenthalerom (ili gaudom), te s malo parmezana. Preostali maslac natrgati kašičicom na manje komadiće i rasporediti po naribanom siru.
5. Zapeći (gratinirati) na 220 sgepeni oko15-ak minuta. Pričekati 10 minuta da se malo ohladi i da se upiju svi sokovi. Potom servirati.