45 minuta 

Sastojci: 450 g makarona, 1,5 šolja oguljenog i isjeckanog krastavca, 2

isjeckana paradajza, 1 šolja isjeckanog feta sira, pola šolje tanko isječenog crvenog luka, četvrtina šolje isjeckanog mladog luka, četvrtina šolje

isjeckanih maslina, 2 kašičice origana.

Sos za salatu: Pola šolje bujona od piletine ili povrća, četvrtina šolje

sirćeta od crvenog vina, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa, 1 kašičica šećera, 1 kašičica izgnječenog bijelog luka, četvrina kašičice bibera.

Priprema:

1. Skuhati makarone u slanoj vodi.

2. Skuhane makarone isprati hladnom vodom i dobro ih ocijediti.

3. U velikoj zdjeli tjesteninu pomiješati sa svim sastojcima i ostaviti ih sa strane.

4. U manjoj zdjeli pomiješati sve sastojke za sos.

5. Zatim preliti sos preko makarona i dobro promiješati.

6. Staviti u frižider sat prije serviranja.