Sastojci: 

 

150 g palente,

300-400 ml vode,

so, 2 kašike ulja,

2-3 paradajza,

100 g feta sira,

nekoliko crnih maslina bez košpica,

malo maslinovog ulja,

začinsko bilje.

 

Priprema: 

 

  1. U šerpu stavite vodu, so i ulje. Pustite da prokuha pa skuhajte palentu na uobičajen način. Kuhanu palentu prebacite u podmazan četvrtasti kalup, poravnajte površinu i ohladite pa izrežite na kockice.

 

  1. U drugoj posudici pomiješajte očišćen i sitno sjeckan paradajz, izmrvljeni feta sir i sitno sjeckane masline. Dodajte malo ulja. Kockice palente prebacite na zagrijan roštilj i propecite sa svih strana. Izvadite i na svaku kockicu ožite po kašiku-dvije pripremljene salate od paradajza i sira. Pospite svježe sjeckanim začinskim biljem I poslužite.