Gulaš od bundeve za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

800 g bundeve,

2 glavice luka,

čehno bijelog luka,

svježa crvena paprika,

kašika pirea od paradajza,

2 kašike mljevene paprike,

2 lista lorbera,

2 kašike ulja,

kašika majčine dušice,

5 dl crnog vina,

na vrh noža mljevenog kima,

so, biber.

Priprema:

1. Meso bundeve isijecite na kockice. Sitno isjeckajte crni luk, a bijeli izgnječite. Papriku također sitno isjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite crni luk, umiješajte pire od paradajza, zatim mljevenu crvenu papriku, so i biber pa zalijte vinom.

2. Dodajte i sve preostale sastojke, osim kockica bundeve. Supu kuhajte dok ne dostigne gustinu gulaša, a potom umiješajte i kockice bundeve. Kuhajte dok bundeva ne omekša i gulaš servirajte uz prepečen crni hljeb.

 

Preporučujemo