Sastojci:
800 g bundeve,
2 glavice luka,
čehno bijelog luka,
svježa crvena paprika,
kašika pirea od paradajza,
2 kašike mljevene paprike,
2 lista lorbera,
2 kašike ulja,
kašika majčine dušice,
5 dl crnog vina,
na vrh noža mljevenog kima,
so, biber.
Priprema:
1. Meso bundeve isijecite na kockice. Sitno isjeckajte crni luk, a bijeli izgnječite. Papriku također sitno isjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite crni luk, umiješajte pire od paradajza, zatim mljevenu crvenu papriku, so i biber pa zalijte vinom.
2. Dodajte i sve preostale sastojke, osim kockica bundeve. Supu kuhajte dok ne dostigne gustinu gulaša, a potom umiješajte i kockice bundeve. Kuhajte dok bundeva ne omekša i gulaš servirajte uz prepečen crni hljeb.