Gusta riblja čorba

po Vaša Kuharica

Sastojci:

500 g bijele morske ribe

kromir

mrkva

glavica crvenog luka

korjen peršuna

lovorov list

biber u zrnu

so

kašika dvostrukog koncentrata paradajza

2 čehna bijelog luka

limun

grančica celera

list peršuna

50 ml maslinovog ulja

Priprema:

  1. Očišćenu ribu, na tanke kriške narezanu mrkvu, peršun, luk i narezan krompir stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s lovorovim listom, biberom u zrnu i soli. Dodajte celerov list i malo maslinovog ulja.
  2. Ostavite da se riba sasvim lagano kuha oko 15 minuta.
  3. Izvadite ribu iz juhe, očistite je od kostiju i narežite na komadiće.
  4. Juhu procijedite, povrće protisnite i vratite u juhu zajedno s ribom.
  5. Zatim dodajte u juhu koncentrat paradajza, vodu, nasjeckani bijeli luk i preostalo ulje, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
  6. Na kraju po želji pobiberite i dodajte limunov sok

 

Preporučujemo