Sastojci:
500 g bijele morske ribe
kromir
mrkva
glavica crvenog luka
korjen peršuna
lovorov list
biber u zrnu
so
kašika dvostrukog koncentrata paradajza
2 čehna bijelog luka
limun
grančica celera
list peršuna
50 ml maslinovog ulja
Priprema:
- Očišćenu ribu, na tanke kriške narezanu mrkvu, peršun, luk i narezan krompir stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s lovorovim listom, biberom u zrnu i soli. Dodajte celerov list i malo maslinovog ulja.
- Ostavite da se riba sasvim lagano kuha oko 15 minuta.
- Izvadite ribu iz juhe, očistite je od kostiju i narežite na komadiće.
- Juhu procijedite, povrće protisnite i vratite u juhu zajedno s ribom.
- Zatim dodajte u juhu koncentrat paradajza, vodu, nasjeckani bijeli luk i preostalo ulje, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
- Na kraju po želji pobiberite i dodajte limunov sok