Sastojci:

250 grama pilećih prsa,

jedan veći poriluk,

1 crvena paprika,

1 zelena paprika,

4 mrkve srednje veličine,

100 grama kikirikija,

1 kašičica đumbira u prahu ili 1 kašika svježeg naribanog đumbira,

so,

biber,

2 kašičice brašna,

2 dcl vode,

6-7 kašika soja umaka,

čili u prahu,

ulje

Priprema:

1. Piletinu narezati na trakice ili na kockice, poriluk na kolutiće, a paprike na malo veće komadiće. Dvije mrkve naribati, a druge dvije izrezati na tanke štapiće.
2. Zagrijati dvije žlice ulja u woku i popržiti piletinu. Izvaditi iz woka i odložiti sa strane.
3. Dodati još dvije žlice ulja u wok i kad se ugrije ubaciti poriluk i mrkvu. Dinstati dok malo ne omekša, a zatim dodati paprike. Dinstati na laganoj vatri dok paprike ne omekšaju. Dodati kikiriki, prženu piletinu, đumbir, posoliti i pobiberiti po želji i kuhati sve zajedno još pet minuta.
4. U šoljici izmiješati dva dcl tople vode, dodati u to šest-sedam kašika soja umaka, malo čilija i dvije kašičice brašna. Dobro izmiješati i dodati u wok. Malo pojačati vatru i kuhati još pet minuta dok se sve ne zgusne.
5. Poslužiti s kuhanom rižom.