Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Hrskave pločice

po Vasa kuharica 18/06/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 2 kašike maslaca, 1 veliko jaje, 700 ml mlijeka, 3-4 kašike smeđeg šećera, 2 kašičice ekstrakta vanilije, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli, 180 g zobenih pahuljica.

Priprema:

1. Pripremite dublju posudu za pečenje veličine 20×20 cm i premažite je maslacem.
2. Pomiješajte zobene pahuljice, jaje, mlijeko, šećer, vaniliju, prašak za pecivo i so u velikoj zdjeli, prebaci u posudu za pečenje, prekrij prozirnom folijom i stavi u frižider preko noći.
3. Zagrij rernu na 170 stepeni, promiješaj smjesu i stavi peći. Izvadi nakon 40-45 minuta.

jajemaslacmlijekoŠećer

Preporučujemo

Čija puding od kokosa

29/06/2022

Napravite domaću čokoladu

28/06/2022

Desert s okusom sladoleda

25/06/2022

Sladoled s malinama

23/06/2022

Bulgur s voćem

23/06/2022

Šarlota od vanilije

21/06/2022

Sladoled od limuna

17/06/2022

Rolada s borovnicama, mascarponeom i čokoladom

17/06/2022

Najljepše ljetno osvježenje: Žuto-crveni sladoled

16/06/2022

Keksići s kikiriki puterom

14/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh