Kada želimo da se vratimo starim dobro oprobanim okusima, ovi kolaćići su nezaobilazni na listi naših omiljenih slatkiša. Ne znamo šta više volimo kod njih – da li one komadiće kokosa koji nam hrskaju u ustima, ili čokoladnu glazuru koja se prosto topi.

Sastojci:

250 g putera

300 g mekog brašna

130 g kokosa

100 g kristal sećera

2 jaja

150 g čokolade za kuhanje

100 ml slatke pavlake

Pripremu:

1. Prvo zamijesite tijesto od brašna, kokosa, putera, jaja i šećera. Stavite ga u kesu za zamrzivač i ostavite u frižider da odstoji pola sata.

2. Potom pobrašnite podlogu i razvijte tijesto da bude debljine 1-1,5 cm, pa vadite modlicom kolačiće. Možete koristiti malu rakijsku čašu, ili pak neki od modli u obliku zvijezde, srca, djeteline i sl.

3. Poredajte kolačiće na papir za pečenje kojim ste prethodno obložili pleh. Kolačiće peći u rerni koja je prethodno zagrijana na 180 stepeni oko 10 do 15 minuta. Vodite računa da kolačići ostanu svijetli, ne smiju poprimiti zlatno žutu boju, jer će onda biti suhi.

4. Ostavite ih da se ohlade.

5. Napraviti glazuru tako što ćete u šerpi postepeno otapati čokoladu za kuhanje, zajedno sa slatkom pavlakom.

6. Kolačiće umačite u glazuru, pa ih stavite na rešetku dok se ne osuše. Prije nego što se glazura stegne, možete ih posuti kokosom.

7. Ukoliko, želite ne morate ih umakati, već posuti glazuru po njima kako biste dobili prošaran izgled.

8. Vaši kolačići sa kokosom i čokoladnom glazurom su spremni za posluženje.