Sastojci:

3 bataka,

200 g gljiva,

2 mrkve,

1 manja tikvica,

2 paprike,

250 g žutog sira,

2 jaja,

1 kiselo vrhnje,

2 paprike,

1 glavica luka,

bijeli luk,

peršun.

Priprema:

1. Pileće batake skuhati u posoljenoj vodi sa dodacima koje inače stavljate u supu. Kad se skuhaju očistiti ih od kosti i kože.
2. Na malo maslinovog ulja prodinstati luk pa dodati nasjeckanu mrkvu, papriku, tikvicu, gljive, sitno sjeckani peršun i bijeli luk i kuhati podlijevajući supom u kojoj su se kuhali pileći bataci. Neka se kuha 10-15 minuta dok ne ispari tekućina.
3. U vatrostalnu posudu staviti očišćene batake, prekriti sadržajem iz tave, naribati sir i zaliti mješavinom vrhnja i jaja. Peći pola sata do 40 minuta na 180 stepeni.