Sastojci:
3 bataka,
200 g gljiva,
2 mrkve,
1 manja tikvica,
2 paprike,
250 g žutog sira,
2 jaja,
1 kiselo vrhnje,
2 paprike,
1 glavica luka,
bijeli luk,
peršun.
Priprema:
1. Pileće batake skuhati u posoljenoj vodi sa dodacima koje inače stavljate u supu. Kad se skuhaju očistiti ih od kosti i kože.
2. Na malo maslinovog ulja prodinstati luk pa dodati nasjeckanu mrkvu, papriku, tikvicu, gljive, sitno sjeckani peršun i bijeli luk i kuhati podlijevajući supom u kojoj su se kuhali pileći bataci. Neka se kuha 10-15 minuta dok ne ispari tekućina.
3. U vatrostalnu posudu staviti očišćene batake, prekriti sadržajem iz tave, naribati sir i zaliti mješavinom vrhnja i jaja. Peći pola sata do 40 minuta na 180 stepeni.