Sastojci:
1 srednja glavica kupusa,
1 glavica luka,
suvo meso po izboru,
rebra,
plećka
suhi začin,
so i biber,
2-3 čena bijelog luka,
2 paradajza,
2 kašike slatke,
mljevene paprike
Priprema:
1. Isjeckati crni luk pa ga sa malo vode, suhog začina i ulja prodinstati.
Kupus isjeći na krupnije komade od sječenja za salatu pa dodati kupus i papriku.
Naliti 1l vode i staviti da se kuha. Poslije pola sata dodati isjeckan paradajz.
Ostaviti da se kuha na jačoj vatri još malo pa smanjiti.
2. nakon pola sata kuhanja dodati sitno isjeckan bijeli luk i suho meso.
3. Ako je potrebno u toku kuhanja dodajte malo vode, zavisno da li volite gušće ili rjeđe.
4. Na kraju kad je kupus omekšao i skuhan, razmutiti brašno sa malo vode pa dodati kupusu, da se čorba nijansu zgusne.