Sastojci:
500 g tanke jufke za pitu,
pola svježeg kvasca,
2 dcl mlijeka,
6 kašika brašna,
100 g margarina,
500 g mljevenog mesa,
400 g mladog sira,
2 jaja,
ulje,
susam,
pola kašičice soli,
mješavina začina.
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mlijeko, kvasac, brašno, so i margarin pa dobro izmiješati i ostaviti da miruje 15 minuta.
2. Posebno u malo ulja popržiti mljeveno meso i začiniti po ukusu. Zatim sjediniti mljeveno meso, izmrvljeni mladi sir, jaja i začine po ukusu.
3. Uzeti četiri jufke za pitu pa prve tri, uz pomoć kuhinjske četkice, premazati filom od kvasca, a na četvrtu rasporediti malo fila od mljevenog mesa i urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još dva rolata, koje ćete potom isjeći na komade.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njega rasporediti isječene komade. Odozgo ih premazati preostalom smjesom od kvasca i posuti susamom.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.