Piletinu možete zamijeniti puretinom koja je jednako lagana, a aromatizirajte je ruzmarinom ili bosiljkom
Sastojci:
500 g pilećeg filea
150 g dimljenih pilećih filea
3 kisela krastavca
10 listova sira
3 kašike senfa
1 kašičica curryja
2 jaja
prezla
ulje
začini po želji
Priprema:
- Svježi pileći file istanjiti, staviti curry, mješavinu začina po želji, ostaviti 30 minuta u fižideru da piletina poprimi začine.
- Kada piletina odmori, utanjiti šnicle čekićem za meso, premazati senfom te redati na njih: list sira, list dimljenog pilećeg filea i presječen po dužini kiseli krastavac. Urolati napunjene šnicle i pripremiti za prženje. Ukoliko je potrebno svaki rolat učvrstiti čačkalicom te ih odvojiti nakon prženja.
- U posudu za prženje naspemo ulje i dobro ga ugrijemo. Svaki rolat prvo stavimo u jaja zatim u prezlu pa ponovimo postupak kako bi rolati bili što čvršći pri prženju.
- Nakon što rolnice dobiju zlatnu boju stavljati ih na ubrus kako bi se riješili viška masnoće.
- Kada se rolnice ohlade izrezati ih na kriške i servirati po želji.