Idealno jelo za sve prilike: Rolnice s dimljenom piletinom

po Vasa Kuharica

Piletinu možete zamijeniti puretinom koja je jednako lagana, a aromatizirajte je ruzmarinom ili bosiljkom

Sastojci:      

500 g pilećeg filea

150 g dimljenih pilećih filea

3 kisela krastavca

10 listova sira

3 kašike senfa

1 kašičica curryja

2 jaja

prezla

ulje

začini po želji

Priprema:

  1. Svježi pileći file istanjiti, staviti curry, mješavinu začina po želji, ostaviti 30 minuta u fižideru da piletina poprimi začine.
  2. Kada piletina odmori, utanjiti šnicle čekićem za meso, premazati senfom te redati na njih: list sira, list dimljenog pilećeg filea i presječen po dužini kiseli krastavac. Urolati napunjene šnicle i pripremiti za prženje. Ukoliko je potrebno svaki rolat učvrstiti čačkalicom te ih odvojiti nakon prženja.
  3. U posudu za prženje naspemo ulje i dobro ga ugrijemo. Svaki rolat prvo stavimo u jaja zatim u prezlu pa ponovimo postupak kako bi rolati bili što čvršći pri prženju.
  4. Nakon što rolnice dobiju zlatnu boju stavljati ih na ubrus kako bi se riješili viška masnoće.
  5. Kada se rolnice ohlade izrezati ih na kriške i servirati po želji.

Preporučujemo