Sastojci:
500 g junećih šnicli,
1 kašika senfa,
pola kašičica bijelog luka u prahu,
1 kašičica mljevenog bibera,
1 paradajz,
300 ml paradajz sosa,
200 ml neutralne pavlake za kuhanje,
osmina kašičice narendanog muškatnog oraščića,
so, ulje.
Priprema:
- Juneće šnicle pripremite dan ranije. Izlupajte ih i utrljajte uljem sa svih strana. Dodajte bijeli luk u prahu, biber i senf, potom ih stavite u zdjelu i zatvoriti plastičnom providnom folijom. Ostaviti u frižider da odstoji preko noći.
- Pripremite dublju veću tavu za prženje, zagrijte ulje i pecite šnicle po dvije minute s obje strane, zatim smanjite temperaturu i prelijte ih paradajz sosom i neutalnom pavakom.
- Dodajte sjeckani paradajz. Ostavite sve da se krčka dok meso savim ne omekša. Pred kraj posolite po ukusu.