Ideja za ručak: Šnicle u paradajz sosu

po Vaša Kuharica

Sastojci:

500 g junećih šnicli,

1 kašika senfa,

pola kašičica bijelog luka u prahu,

1 kašičica mljevenog bibera,

1 paradajz,

300 ml paradajz sosa,

200 ml neutralne pavlake za kuhanje,

osmina kašičice narendanog muškatnog oraščića,

so, ulje.

Priprema:

  1. Juneće šnicle pripremite dan ranije. Izlupajte ih i utrljajte uljem sa svih strana. Dodajte bijeli luk u prahu, biber i senf, potom ih stavite u zdjelu i zatvoriti plastičnom providnom folijom. Ostaviti u frižider da odstoji preko noći.
  2. Pripremite dublju veću tavu za prženje, zagrijte ulje i pecite šnicle po dvije minute s obje strane, zatim smanjite temperaturu i prelijte ih paradajz sosom i neutalnom pavakom.
  3. Dodajte sjeckani paradajz. Ostavite sve da se krčka dok meso savim ne omekša. Pred kraj posolite po ukusu.

Preporučujemo