Ideje za ukusan i mirisan ručak: Loptice od sira s povrćem

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g cvekle,

200 g feta sira,

luk,

čehno bijelog luka,

jaje,

so,

biber,

2 kašike sjeckanog začinskog bilja,

60 g krušnih mrvica,

50 g sjeckanih oraha,

kašika susama,

100 g rikule,

maslinovo ulje,

limunov sok.

Priprema:

1. Na lim obložen aluminijskom folijom stavite veće komade oguljene cvekle. Začinite je s malo maslinovog ulja, soli i sjeckanim začinskim biljem.

2. Pecite je na 220 stepeni oko 45 minuta. Ohladite i naribajte, pomiješajte s izmrvljenom fetom, solju, biberom, jajetom, susamom, orasima i krušnim mrvicama.

3. Oblikujte loptice i stavite ih nazad u rernu oko 15 minuta. Ohladite i poslužite uz rikulu te začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.

 

Preporučujemo