Sastojci:
400 g cvekle,
200 g feta sira,
luk,
čehno bijelog luka,
jaje,
so,
biber,
2 kašike sjeckanog začinskog bilja,
60 g krušnih mrvica,
50 g sjeckanih oraha,
kašika susama,
100 g rikule,
maslinovo ulje,
limunov sok.
Priprema:
1. Na lim obložen aluminijskom folijom stavite veće komade oguljene cvekle. Začinite je s malo maslinovog ulja, soli i sjeckanim začinskim biljem.
2. Pecite je na 220 stepeni oko 45 minuta. Ohladite i naribajte, pomiješajte s izmrvljenom fetom, solju, biberom, jajetom, susamom, orasima i krušnim mrvicama.
3. Oblikujte loptice i stavite ih nazad u rernu oko 15 minuta. Ohladite i poslužite uz rikulu te začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.