Idemo u Meksiko: Genijalan pileći burrito koji obara s nogu

po Vasa Kuharica

Bogati smotuljci s rižom, piletinom i povrćem osvajaju na prvi pogled. Zarolajte ih i uživajte u fast foodu koji sadrži sve elemente dobrog obroka. Okušajte se u pripremi i dopustite da vas u potpunosti osvoji najbolji meksički pileći burrito

Sastojci:

600 g pilećih prsa

1 kašika dimljene paprike

2 čehna bijelog luka

1 konzerva graha

200 g riže

1 limun

2 paradajza

4 veće tortilje

1 šaka zelene salate

1 kašika sjeckanog peršuna

100 g ribanog sira

100 ml grčkog jogurta

prstohvat čilija u prahu

prstohvat kumina

Priprema:

  1. Pileća prsa nasjeckajte i začinite ih dimljenom paprikom, čilijem i kuminom. Ispecite ih na tavi.
  2. Čehno bijelog luka dinstajte na maslinovom ulju, dodajte skuhanu rižu i grah pa još kratko dinstajte.
  3. Dodajte malo limunove korice.
  4. Paradajz i salatu nasjeckajte na manje komade.
  5. Tortilju stavite na veću toplu tavu, na nju dodajte kašiku ili dvije riže s grahom, dobro izravnajte, dodajte paradajz i salatu, a na kraju i piletinu.
  6. Naribajte sir i dodajte grčki jogurt u koji ste stavili čili u prahu, jedno čehno bijelog luka, malo limunovog soka i sjeckani peršun.
  7. Čvrsto zarolajte pomoću folije. Poslužite toplo.

Preporučujemo