Iskoristite sezonske namirnice: Napravite cheesecake od tikve

po Vasa Kuharica

Osim što je zdrava i bogata vlaknima, lagani slatkasti okus tikve idealan je i za pripravu raznih dezerta.

Sastojci:

350 g tikve

150 g suhog keksa (Petit Beurre)

140 g maslaca

140 g šećera

500 g sira

vanilin šećer

2 dl mlijeka

4 jaja

karamel

Priprema:

  1. Očistite tikvu i narežite je na kockice, pa je kuhajte 20 minuta u mlijeku (uz dodatak vode po potrebi), a potom dodajte maslac u mješavinu. Štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu, pa ohladite. Nakon toga dodajte u mješavinu dva jaja.
  2. Napravite podlogu za cheesecake: pomiješajte suhi keks sa 100 g maslaca i utisnite u kalup u kojemu ćete pripremati tortu.
  3. Pomiješajte sir s dva jaja, vanilin i običnim šećerom.
  4. Na podlogu izlijte smjesu od sira, potom i onu od tikve, a kada se sve ohladi prelijte karamelom, po želji.

 

 

Preporučujemo