Osim što je zdrava i bogata vlaknima, lagani slatkasti okus tikve idealan je i za pripravu raznih dezerta.
Sastojci:
350 g tikve
150 g suhog keksa (Petit Beurre)
140 g maslaca
140 g šećera
500 g sira
vanilin šećer
2 dl mlijeka
4 jaja
karamel
Priprema:
- Očistite tikvu i narežite je na kockice, pa je kuhajte 20 minuta u mlijeku (uz dodatak vode po potrebi), a potom dodajte maslac u mješavinu. Štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu, pa ohladite. Nakon toga dodajte u mješavinu dva jaja.
- Napravite podlogu za cheesecake: pomiješajte suhi keks sa 100 g maslaca i utisnite u kalup u kojemu ćete pripremati tortu.
- Pomiješajte sir s dva jaja, vanilin i običnim šećerom.
- Na podlogu izlijte smjesu od sira, potom i onu od tikve, a kada se sve ohladi prelijte karamelom, po želji.