Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Isprobajte nešto drugačije: Pita s piletinom

po Senan Dervisevic 18/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

900 g pilećih bataka s karabatkom ili pile,

500 g kora za pitu,

1 veća glavica luka,

so, biber, začin.

Preljev:

150 ml vrhnja za kuhanje,

3 kašike kiselog vrhnja,

malo maslaca,

malo soli.

Priprema:

1. Piletinu začiniti, preliti vodom i skuhati. Kuhanu piletinu odvojiti od kosti i isjeckati na komadiće.

2. Na malo ulja propržiti sitno sjeckani luk pa sjediniti sa piletinom. Po ukusu dodatno začiniti! U pleh premazan maslacem, redati polovinu kora za pitu. Svaku koru zgužvati, kratko potopiti u vodu u kojoj se kuhala piletina, pa redati jednu do druge u pleh. Preko poredati piletinu. Preko piletine poredati preostale kore za pitu; opet svaku koru zgužvati, kratko potopiti i redati jednu do druge.

3. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Dok se pita peče, otopiti komad maslaca i kiselo vrhnje pa sjediniti s vrhnjem za kuhanje. Posoliti. Pečenu pitu preliti preljevom pa vratiti u rernu još 5-6 minuta. Gotovu pitu ostaviti nekoliko minuta pa rezati na komade.

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh