Italijanski specijalitet: Ignudi – goli njoki s ricottom

po Vasa Kuharica

Ignudi na italijanskom znači „goli“ jer izgledom podsjećaju na nadjev za raviole, ali nedostaje im omotač od tijesta; osim sa špinatom mogu se napraviti i sa žarom ili blitvom…

Sastojci:

750 g svježeg špinata

125 g ricotte

1 jaje

1 žumance

250 g parmezana

muškatni oraščić

so i biber

Priprema:

  1. Kuhajte špinat oko 10 minuta u posoljenoj vodi.
  2. Kad omekša, dobro ga ocijedite i istisnite višak tekućine pa ga sitno narežite.
  3. Izmiješajte špinat s ricottom, jajima, muškatnim oraščićem i parmezanom od kojeg ostavite dvije kašike za posipavanje na kraju.
  4. Od smjese oblikujte kuglice veličine oraha.
  5. Ubacite njoke u vruću vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju
  6. Poslužite ih s bešamelom, salsom ili umakom od paprike te posipajte parmezanom.

 

Preporučujemo