Idealni recept kad nemate puno vremena za kuhanje.
Sastojci:
250 grama mljevene junetine
200 grama tjestenine
1 crveni luk
250 ml pilećeg temeljca
250 ml umaka od paradajza
150 grama svježeg špinata
200 grama naribane mozzarelle
1 kašika maslinovog ulja
1 čajna kašičica sušenog origana
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
- U vatrostalnoj tavi prepržite kockice luka na maslinovom ulju. Dinstajte dvije minute pa dodajte mljevenu junetinu i origano. Meso dinstajte nekoliko minuta uz stalno miješanje dok ne potamni.
- U šerpu ulijte pileći temeljac, umak od paradajza, so i biber. Sve dobro promiješajte. Ubacite tjesteninu i pustite da tekućina prokuha. Poklopite tavu, smanjite temperaturu i pustite da se tjestenina termički obrađuje oko 10 do 15 minuta dok ne bude skuhana do kraja.
- Naribanu mozzarellu posipajte preko vrha, pa stavite u zagrijanu pećnicu oko dvije minute dok se ne rastopi.