Sastojci za biskvit:
4 jaja,
200 g brašna,
180 g rastopljenog margarina,
150 g šećera,
2 vanilin šećera,
2 kašičice praška za pecivo,
2 kašike kakaa,
3 jabuke,
3 kašike soka od limuna.
Krema:
2 pudinga od vanilije,
700 ml mlijeka,
6 kašika šećera,
pola kašičice cimeta.
Priprema:
- Jabuke izrežite na kockice pa ih pospite limunovim sokom i kašikom šećera. Pjenasto mikserom izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni margarin, brašno i prašak za pecivo.
- Podijelite na dva dijela pa u jedan dodajte kakao i 2-3 kašike mlijeka.
- U podmazanu tepsiju stavite prvo žuti dio. Jabuke rasporedite po žutom biskvitu. Puding koji ste skuhali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite po jabukama.
- Po pudingu rasporedite crni dio i pecite na 170 stepeni oko 40 minuta.