Sastojci: 175 ml mlijeka, 50 g maslaca, 1 žumance, 70 g brašna, prstohvat soli, 1 vanilin šećer, prstohvat praška za pecivo, 1 bjelance, 2 jabuke, šećer u prahu, cimet.
Priprema:
1. Maslac istopite i ostavite da se ohladi. U hladno dodajte mlijeko, žumance i vanilin šećer te sve zajedno izmiješajte. Posebno pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i soli, dodajte u prethodno pripremljenu smjesu i sve sjedinite.
2. Bjelanca umutite u čvrst snijeg te dodajte u pripremljenu smjesu, nastavite miksati najmanjom brzinom dok se sastojci ne sjedine.
3. Jabuke operite, ogulite, izvadite sredinu i narežite na kriške. Kalup malo pouljite i lagano pobrašnite. Zatim poslažite izrezane jabuke na za to predviđena mjesta. Preko svake jabuke prelijte smjesu tako da ostane vidljiv dio kalupa u sredini.
4. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu i cimetom.