Jednako ukusne kao i torta: Sacher kocke

po Vaša Kuharica

Sastojci:

6 jaja,

150 g čokolade za kuhanje,

150 g maslaca,

100 g krušnih mrvica,

100 g šećera,

1 vanilin šećer (može i onaj okusa ruma),

pola praška za pecivo,

3 kašike marmelade od marelica.

Priprema:

  1. Odvojiti bjelanca i žumanca. Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri uz neprestano miješanje, a zatim ohladiti na barem sobnu temperaturu.
  2. Miksati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati prašak za pecivo i mrvice i na kraju otopljenu čokoladu s maslacem. Na kraju svega kuhačom lagano umiješati posebno umućeni snijeg od bjelanaca.
  3. Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen pleh srednje veličine pa peći u rerni na 175 stepeni 25 minuta. Vrući biskvit premazati zagrijanom marmeladom od marelica i posipati čokoladnim strugotinama.
  4. Ohladiti i rezati na kocke. Po želji možete poslužiti uz umućeno slatko vrhnje.

Preporučujemo