Jednostavan, a veoma ukusan recept: Pečene paprike sa feta sirom

po Senan Dervisevic

Bliži se jesen i uskoro će naši domovi početi da mirišu na pečene paprike i zimnicu.
S obzirom da počinje sezona paprika odlučili smo da sa vama podelimo sjajan i jednostavan recept za pečene paprike punjene feta sirom. 

Prava gozba za hladne dane koja se lako sprema i koja će sve oduševiti!

Potrebni sastojci:

4 crvene paprike,

200 g feta sira,

1 jaje,

50 g kisele pavlake,

so, biber,

4 kašike maslinovog ulja

Uputstvo:

Uključite rernu da se grije. Paprike operite i obrišite, pa ih stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom, pa ubacite u rernu. Pecite ih, uz povremeno okretanje, dok ne dobiju tamnobraon boju.

Kada su se ispekle, paprike izvadite iz rerne, stavite ih u plastičnu kesicu i ostaviti tako oko 10 minuta. Nakon toga ih pažljivo ogulite i očistite (podsijecite petiljku i odstraniti sjeme).

Zagrijte rernu na 180 stepeni . Feta sir sitno izgnječite viljuškom. Dodajte mu cijelo jaje i kiselu pavlaku i sve dobro promiješajte. Po želji zabiberite.

Napunite paprike masom od sira i poredajte jednu do druge u pleh podmazan uljem. Zatim paprike posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Pecite ih u rerni oko 40 minuta.

Poslužite tople!