Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Jednostavna, a neodoljiva: Piletina s povrćem

po Senan Dervisevic 02/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Ko voli miješati slano i slatko može dodati isjeckani ananas na kraju 

Sastojci:

400 g pilećeg bijelog mesa

300 g gljiva

nekoliko brokolija

2 crvene paprike

1 glavica crnog luka

mala konzerva sjeckanog ananasa

2 kašike soja sosa

1 kockica pileće supe

1 kašika gustina

susamovo ulje

Priprema:

1. Piletinu isjeckati i pržiti u velikoj dubljoj tavi na susamovom ulju desetak minuta.

2. Dodati jednu kašiku soja sosa. Kad je meso gotovo izvaditi ga i u istoj tavi dodati isjeckane gljve, brokoli, papriku i luk. Povrće će biti gotovo za dvadesetak minuta.

3. U šolju vode staviti jednu kocku pileće supe, kašiku gustina, sos od soje, dobro promiješati i preliti povrće. Kada se zgusne skloniti s vatre i dodati piletinu.

4. Promiješati. Ko voli da miješa slano i slatko može dodati isjeckani ananas na kraju.

5. U posebnoj posudi skuvati rižu. Procijediti i začiniti sosom od soje. Na tanjir se stavi riža, a preko nje spremnjena masa. Poslužite toplo.

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh