Jednostavna, a neodoljiva: Piletina s povrćem

po Senan Dervisevic

Ko voli miješati slano i slatko može dodati isjeckani ananas na kraju 

Sastojci:

400 g pilećeg bijelog mesa

300 g gljiva

nekoliko brokolija

2 crvene paprike

1 glavica crnog luka

mala konzerva sjeckanog ananasa

2 kašike soja sosa

1 kockica pileće supe

1 kašika gustina

susamovo ulje

Priprema:

1. Piletinu isjeckati i pržiti u velikoj dubljoj tavi na susamovom ulju desetak minuta.

2. Dodati jednu kašiku soja sosa. Kad je meso gotovo izvaditi ga i u istoj tavi dodati isjeckane gljve, brokoli, papriku i luk. Povrće će biti gotovo za dvadesetak minuta.

3. U šolju vode staviti jednu kocku pileće supe, kašiku gustina, sos od soje, dobro promiješati i preliti povrće. Kada se zgusne skloniti s vatre i dodati piletinu.

4. Promiješati. Ko voli da miješa slano i slatko može dodati isjeckani ananas na kraju.

5. U posebnoj posudi skuvati rižu. Procijediti i začiniti sosom od soje. Na tanjir se stavi riža, a preko nje spremnjena masa. Poslužite toplo.