Jednostavna čokoladna torta za desert

po Vasa kuharica

Sastojci:

150 g margarina,

1 čaša brašna,

1 čaša šećera,

pola čaše kakaa,

2 jaja.

Ganache krema:

2 dl vrhnja za kuhanje,

200 g čokolade za kuhanje.

Priprema:

1. Margarin otopiti i u njega umiješati brašno, šećer, kakao i onda jaja. Sve mutiti mikserom. Masa je dosta gusta pa se mora rasporediti kašikom u tepsiju ili kalup za pečenje.

2. Peći 20 minuta na 170 stepeni.

3. Ganache krema: Na laganoj vatri zagrijati vrhnje i u to dodati čokoladu. Miješati dok se ne sjedini.

4. Kada je biskvit gotov, možete ga natopiti s pola šolje čokoladnog mlijeka ili sa nekim gustim voćnim sirupom, preliti ga kremom i ostaviti da se hladi. Poslužiti sa šlagom ili kuglom sladoleda.

Preporučujemo