Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Jednostavna čokoladna torta za sve sladokusce

po Vasa kuharica 11/11/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

200 g brašna,

100 g maslaca,

80 g šećera,

1-2 jaja.

Fil:

200 g čokolade,

jaje,

2 dl slatke pavlake,

8 dl mlijeka.

Priprema:

1. Brašno pomiješajte sa šećerom i natrljajte maslac. Dodajte jaje, malo ga posolite i zamijesite tijesto da bude mekano. Stavite u frižider na 1-2 sata. Razvucite ga, namotajte na oklagiju i položite u tepsiju s pek-papirom. Preko tijesta stavite nekoliko zrna graha i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Izvadite zrna graha i ostavite da se malo prohladi.
2. Prokuhajte da struji slatku pavlaku i mlijeko, umiješajte čokoladu, miješajte sve vrijeme, pa sklonite s vatre. Kada dostigne sobnu temperaturu, umiješajte jaje da se masa dobro sjedini.
3. Prelijte preko tijesta i pecite još 15 minuta na 180 stepeni.

brašnoČokolada.Maslac

Preporučujemo

Domaći kolač od jabuke

04/01/2023

RECEPT: Karamelizirana tikva s pekmezom | KUHAJMO ZAJEDNO

28/12/2022

Minjoni s mandarinama i pistacijom

28/12/2022

Kremasti desert

20/12/2022

Domaće snikers štangle

28/11/2022

Kompot od suhih smokava

28/11/2022

Kolač sa medom i čokoladom

17/11/2022

Sutlija sa mangom

17/11/2022

Jednostavan kolač od čokolade

16/11/2022

Ukusni kolač s kruškom

14/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh