Jednostavna i ukusna slastica: Kuglof s bijelom čokoladom

po Vasa Kuharica

Kada pečemo kuglof svakako moramo voditi računa da kalup dobro premažemo maslacem, a nakon toga zidove obložimo brašnom, prezlom ili sitno mljevenim bademima kako se kolač ne bi zalijepio. Kada je pečen možemo ga i dekorirati. Najčešće se posipa šećerom u prahu, no mogu se napraviti i lijepe dekorativne glazure, naprimjer od bijele čokolade.

Sastojci:

200 g margarina

250 g šećera

3 žumanca

200 g brašna

200 g mljevenih oraha

250 ml mlakog mlijeka

1 prašak za pecivo

50 g grožđica

3 kašike ruma

3 bjelanca

Glazura:

100 g bijele čokolade

80 g margarina

kašika ulja

Priprema:

  1. Pjenasto izmiksati margarin sa šećerom dodajući žumanca.
  2. Miksajući, u masu dodati brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mlijeko. Na kraju umiješati grožđice prethodno namočene u malo mlijeka i rum. Na kraju umiješati posebno izrađen čvrst snijeg od bjelanaca.
  3. Masu rasporediti u model za kuglof i peći u zagrijanoj pećnici 50-60 minuta na umjerenoj temperaturi.
  4. Pečen, ohlađen kuglof preliti čokoladnom glazurom.

Preporučujemo