Jednostavna večera: Paprike punjene sirom

po Vasa Kuharica

Paprika se koristi u mnogim zemljama svijeta kao dodatak salatama, varivima, umacima, dinstanim jelima i drugim delicijama. Možete je puniti na razne načine ili jesti samostalno, sirovu.

Sastojci:

500 g svježeg kravljeg sira

100 g gorgonzole

4 crvene paprike

2 kašike maslinovog ulja

1 jaje

1 kašika začinskog bilja

so

Priprema:

  1. Cijele paprike prokuhajte oko 5 minuta u blago posoljenoj vodi te odmah stavite pod hladnu vodu. Prerežite ih po dužini, očistite od sjemenki i žilica.
  2. Mikserom dobro izmiješajte svježi kravlji sir s jajem, gorgonzolom narezanom na sitne kockice i začinskim biljem.
  3. Rasporedite sir u polovice paprike i stavite u nauljenu tepsiju.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

Preporučujemo