Jednostavni recept za domaće prhke kekse s komadima čokolade

po Vasa Kuharica

Ovi fantastični prhki keksići će oduševit sve – od najstarijih do najmlađih. Ne treba puno truda, niti puno vremena, a ako se pojave i nenadani gosti, bit ćete spremni ponuditi nešto jako fino.

Sastojci:

200 g brašna

85 g maslaca

70 g šećera

vanilin šećer

jaje

1/2 kašičice praška za pecivo

150 g sitno sjeckane čokolade s mljevenim lješnicima i grožđicama

3 kapi ruma

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i obložite lim papirom za pečenje.
  2. U zdjeli mikserom umutite maslac, šećer i vanilin šećer. Dodajte rum pa jaje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Promiješajte da se sve sjedini i dodajte nasjeckanu čokoladu.
  3. Rukama oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim ostavljajući razmak jer se keksi rašire pri pečenju.
  4. Kad se malo zarumene, izvadite ih iz pećnice, čekajte da se ohlade i malo stvrdnu te ih maknite s lima.

Preporučujemo