Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Jednostavni za pripremu: Kroketi sa sirom i vrhnjem

po Vasa Kuharica 13/02/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Kroketi su jedan od omiljenijih načina pripreme krompira, a uz nekoliko korisnih savjeta ispast će vam toliko ukusni da ćete ih poželjeti ponovo napraviti. Odlično idu uz svježi sir i vrhnje

Sastojci:

300 g kuhanog krompira

2 jaja

100 g oštrog brašna

2 kašike vrelog mlijeka

150 g ribanog parmezana

Za paniranje: 2 jaja, prezle, sjeckani peršun

Priprema:

  1. Krompir propasirajte dok je još vruć te dodajte jaja, brašno, mlijeko i sir i zamijesite tijesto.
  2. Napravite loptice i uvaljajte ih u umućena jaja, a potom u prezlu koju ste pomiješanli sa sjeckanim peršunom.
  3. Pržite krokete u većoj količini jako zagrijanog ulja dok ne porumene.
  4. Poslužite ih s umakom od sira ili vrhnja u koji možete dodati neke začine, naprimjer – crvenu papriku, kopar ili bijeli luk.

Preporučujemo

Gratinirani kupus

18/08/2022

Ideje za ručak za radnu sedmicu: Pizza s...

17/08/2022

Povrće u korpici od lisnatog tijesta

17/08/2022

Lazanje sa špinatom i ricottom

16/08/2022

Čorba s povrćem

15/08/2022

Tjestenina u umaku od crvene paprike

12/08/2022

Leća s krompirom i tunjevinom

12/08/2022

Pileća prsa na italijanski način

11/08/2022

Krompir s muškatnim oraščićem

10/08/2022

Avokado s tunom

09/08/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh