Tikvice spadaju u povrće koje nam pruža bezbroj mogućnosti kombiniranja sa drugim namirnicama. Lako se pripremaju, ali su i veoma zdrave. Hranljivi sastojci iz tikvica imaju brojna povoljna dejstva na zdravlje.

Sastojci:

500 g tjestenine (špageti, penne, široki rezanci…)

4 – 5 čehni bijelog luka (sitno nasjeckana)

2 tikvice (narezane na kriške, prema želji oguljene)

1 prstohvat mljevene čili papričice – prema želji

korica 1 limuna

sok pola limuna

parmezan

maslinovo ulje

so

biber

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode.
    2. U međuvremenu ogulite tikvice i odstranite im krajeve te pomoću guljača narežite na tanke kriške.
    3. Naribajte limun.
    4. U tavi na maslinovom ulju podinstajte čili i bijeli luk pa dodajte tikvice, promiješajte i nakon minutu dodajte ocijeđenu tjesteninu, koricu i sok limuna, prema potrebi malo maslinovog ulja i nekoliko kašika parmezana pa povežite okuse protresajući tavicu minutu, dvije.
    5. Servirajte dodatno uz ekstra djevičansko maslinovo ulje i parmezan.