Jesenja poslastica: Neodoljiva torta od kestena i čokolade

po Senan Dervisevic

Napokon nam je stiglo ono najslađe doba – doba toplih, finih kestena koje možemo jesti na toliko različitih načina. 

Kao kesten pire, pečene, kuhane, u kolačima, tortama, u slanim, slatkim pa i slatko-slanim kombinacijama.

Mogućnosti su neograničene, a ako ste i vi, obožavatelji ovog najpoznatijeg jesenjskog ploda, mogli biste se radovati nakon što pogledate ovaj jednostavan recept za tortu od kestena i čokolade.

Potrebno je samo dobro rashladiti.

Sastojci za biskvit: 

150 g maslaca, 

100 g šećera, 

400 g keksa po izboru (koji morate samljeti), 

100 g mljevenih oraha, 

120 g otopljene tamne čokolade, 

1 velika kašika ekstrakta ruma, 

100 mililitara mlijeka

Sastojci za fil: 

100 g maslaca, 

120 g šećera u prahu, 

500 g nezaslađenog kesten pirea, 

2 velike kašike ekstrakta ruma

Sastojci za premaz: 

200 mililitara ulupane slatke pavlake, 

2 kašike kristal šećera, 

na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.