Sastojci:

 

4 jaja,

1 čaša šećera,

1 vanilin šećer,

1/2 čaše ulja,

1 čaše tekućeg jogurta,

1,5 čaša glatkog brašna,

1/2 praška za pecivo,

naribana korica 1 manjeg limuna,

350 g svježih malina.

 

Priprema:

 

  1. Bjelanca umutite u čvrst snijeg, a žumanca dobro umutite sa šećerom pa dodajte ulje, jogurt i limunovu koricu.

 

  1. Nastavite smjesu mutiti na najmanoj brzini pa postupno dodajte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo. Na kraju u to kašikom lagano umiješajte snieg od bjelanaca.

 

  1. Pripremljenu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje, a po vrhu ravnomjerno rasporedite maline.

 

  1. Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, pospite s malo šećera u prahu i poslužite.