Junetina s narandžom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g narezane junetine od buta,

vezica mladog luka, može i prasa,

2 narandže,

4 -5 čehna bijelog luka,

so,

biber,

soja sos.

Priprema:

1. Izrežite junetinu natanko. Izrezane šnitice junetine uvaljajte u brašno i popržite na ulju. Maknite meso s vatre.

2. Na isto ulje dodajte sok i naribanu koricu od jedne narandže. Vratite meso i dodajte narezani luk ili prasu.

3. Drugu narandžu očistite od kore i isijecite. Bitno je da ne trgate kriške narandže, nego da je režete nožem. Na taj način sve bude sočnije. Dodajte naranču u umak i dinstajte dok sve ne omekša. Začinite soja sosom.

4. Poslužite s integralnom tjesteninom ili rižom.

Preporučujemo