Sastojci:
800 g junetine od buta,
1 kašika škrobnog brašna,
1 čehno bijelog luka,
150 g mrkve – izrežemo na trakice,
150 g mladog luka,
1/2 korijena celera – režemo na trakice,
150 g paprike,
1 kašičica usitnjene čili papričice,
umak od soje,
ulje,
so, biber.
Priprema:
- Narežemo meso. Sojin umak i škrobno brašno promiješati, pokriti folijom i ostaviti 30 minuta.
- Meso popržimo na vrućem ulju. Kad se meso preprži izvadimo ga i ostavimo sa strane. U wok dodamo malo ulja te 3 minute pržimo korjenasto povrće. U tavu stavimo ostatak povrća (luk, paprika).
- Dodamo malo bijelog luka i čili papričice. Kad osjetimo miris bijelog luka, dodamo meso i promiješamo.
- Predlažemo da se kao dodatak ovom jelu posluži kuhana riža.